2018 Genel Kurul Davetiyesi

Baro Olağan Genel Kurul Toplantısı, Gündemi ve Baro Organlarının Seçiminin 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 82. ve 84. Maddesi gereği Tebliğ Niteliğindeki Duyurusu

Sayın Meslektaşım;

Aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek, gerekli kararları almak ve gündemde yazılı seçimleri yapmak üzere Av. K.’nun 82. Ve 84. Maddeleri uyarınca Yalova Barosu Genel Kurulunun toplantıya çağrılması kararlaştırılmıştır.
                Genel Kurul; 1136 sayılı sayılı Av. K.’nun 87. Maddesi gereğince 192  kişilik mevcudumuzun yarısından 1 fazlasını oluşturan 97  üyenin katılması  ile 6  Ekim 2018  Cumartesi günü Saat: 10:00’ da Yalova Barosu  Hizmet Binası Seminer Salonunda  yapılacaktır. 6 Ekim Cumartesi günü çoğunluk sağlanamazsa 1/5 ini oluşturan 39 üyenin katılması ile toplantı 13 Ekim Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılacaktır. Toplantıya katılmayan meslektaşlarımız hakkında Avukatlık Kanunun 86. Maddesi uygulanacaktır.(*)
                Belirtilen gün ve saatte Genel Kurul Toplantısına katılmanızı önemle rica ederim.
                Saygılarımla.
                                                                                                                                                                                                                                                   Av.Hakan GERGEROĞLU
                                                                                                                                                                                                                                                            Baro Başkanı

06.10.2018 Cumartesi günü saat 09.30 ila 17.00 saatleri arası (Fatih Cad. Asmaz Plaza Kat:5/20 YALOVA) Yalova Barosu Hizmet Binası Seminer Salonunda yapılacak olağan genel kurulun gündemi aşağıdaki gibidir.

AÇILIŞ:
  1. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz ile aramızdan ebediyete intikal etmiş meslektaşlarımızın manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması,
  2. Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi,(1136 sayılı Avukatlık Kanunu 85/1 maddesine göre   Divan Başkanı, Divan Başkan Yardımcısı  ve 2 Katip üye)
3.   Baro Başkanının açılış konuşması,
4.  Genel Kuruldan önce Baromuzdan ayrılan, vefat eden meslektaşlarımızın bildirilmesi
      ve  Baro Levhasına yazılarak kabul edilen avukatların Genel Kurula tanıtılması,
  1. Yönetim Kurulunun çalışmaları ve işlemleri hakkında faaliyet raporunun okunması, görüşülmesi ve ibrası,
  2. Yönetim Kurulunun çalışmaları ve işlemleri hakkındaki hesap raporu ile Denetleme Kurulunun raporlarının okunup görüşülmesi, karara bağlanması ve hesap raporunun ibrası,
  3. Yeni dönem tahmini bütçesinin görüşülmesi ve Genel Kurul onayına sunulması,
  4. Yeni dönem için 1136 sayılı Avukatlık Kanunun 65 ve 81/2 maddesi gereğince Baro giriş ve nakil keseneği ile yıllık keseneğin Genel Kurulca belirlenmesi, Yönetim Kuruluna fasıllar arası aktarma yetkisinin verilmesi ve karara bağlanması,
  5. Baro Başkan adaylarının, Baro organları ile T.B.B. Delege adaylarının saptanması,
  6. Baro Başkan adayları ile diğer adaylarının konuşmaları,