8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

KADINLAR TOPLUMUN YARISI ,

HAYATIN TAMAMIYIZ.

Bu gün 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü

ABD ‘de bir dokuma fabrikasında 129 işçinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi istemiyle yaptığı eylemde can vermesi sebebiyle kabul edilen bu gün ,ülkemizde 1921 yılından itibaren kutlanılmaktadır.

Fakat 8 Mart bir kutlama günü değildir. Kadın haklarında yaşanılan sorunlara farkındalık yaratma ve sorunları yok etme günüdür

Kadın haklarına ilişkin sorunlar yalnızca kadınların sorunu değildir. Bu sorunun tek çözümü kadın ve erkeğin birlikte mücadele etmesidir. Tüm dünyada eşitsizlik, yoksulluk, şiddet ve savaşlar giderek artmakta , bu durum tüm toplumu olumsuz etkilemektedir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği toplumsal ilerlemenin önündeki en önemli engeldir.

Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımız ; toplumsal eşitsizlik , siyasette kısıtlı temsil, iş hayatında yaşanılan sorunlar ve en önemlisi can - vücut dokunulmazlığındaki ihlaller ile karşı karşıyadırlar.

Kültürel, dini ve tarihi gerekçelerle kadınların özgürleşmesi engellenmekte , yaratılan toplumsal algı ile kadınlar ev içinde kalmaya mahkum edilmektedirler.

Pandemi koşulları en çok kadınların üzerindeki yükü arttırmıştır. Bir çok işyerinin uzaktan çalışma sistemini getirmiş olması kadınların tüm sorumluluklarını aynı anda omuzlarına yüklemektedir.

Kadının eşit ve özgür bir birey olarak toplumsal hayata katılımını sağlamak için ;

Unutulmamalıdır ki ; toplumun yarısını oluşturan kadınlar , diğer yarının mimarlarıdırlar.

Kadını yok saymak toplumu yok eder…