YALOVA BAROSU DERGİ YAYIN İLKELERİ
Tarih: 27.09.2021| Okunma Sayısı: 531

 

                 YALOVA BAROSU DERGİ YAYIN İLKELERİ

 

1. Yalova Barosu Dergisi, yılda 2 kez yayımlanan hakemsiz bir dergidir.

2. Yalova Barosu Dergisinin yazı dili Türkçe’dir.

3. Yalova Barosu Dergisinde yayımlanmak üzere gönderilecek olan eserlerin hukuk fakültesi öğrencileri, stajyer avukatlar, avukatlar, akademisyenler, hakim ve savcılar tarafından hazırlanması gerekmektedir.

4.Yalova Barosu Dergisinde yayımlanmak üzere gönderilecek olan çalışmalar minimum 6 sayfa olmalıdır. Yayımlanmak üzere gönderilecek olan eserler; 1.5 satır aralığında, iki yana yaslı şekilde, Times New Roman yazı karakterinde, ana metin 12 punto büyüklüğünde, dipnotlar, kaynakça ve özet kısmı 10 punto büyüklüğünde olmak üzere kaleme alınmalıdır.

5. Dergimize gönderilecek yazıların başka bir yerde yayımlanmamış olması veya yayımlanmak için gönderilip değerlendirme aşamasında beklemekte olmaması gerekmektedir.

6. Yazılar yb.yayinbilisimkomisyonu@gmail.com adresine gönderilecektir.

7. Yazarlar, unvanlarını, görev yaptıkları kurumları, haberleşme adresleri ile telefon numaralarını ve varsa e-posta adreslerini belirtmelidir.

8. Dergiye gönderilecek / verilecek yazılar, yayın ilkeleri bakımından Yayın Kurulunda önincelemesi yapıldıktan sonra basılması hakkında karar verilecektir.

9. Yayımlanmayan yazılar, yazara geri gönderilmeyecektir.

10. Yazardan düzeltme istenildiğinde, düzeltmenin en geç 7 gün içinde yapılarak Yayın Kuruluna ulaştırılması gereklidir.

11. Dergiye gönderilen yazıların yazım bakımından son denetimi yapıldıktan sonra yazara gönderilecektir. Yazar olur verdiğinde yahut 7 gün içerisinde reddetmediğinde, yazısının bu son haliyle yayımlanmasına “olur” verdiği kabul edilecektir. Yazının baskı düzeltmeleri Yayın Kurulu tarafından yapılacaktır. Editöryal çalışmalar, Türk Dil Kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde yapılacaktır.

12. Yalova Barosu Dergisinde bilimsel yazı ve makalelerin yanı sıra Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, AİHM kararları ve kesinleşmiş mahkeme kararları, karar incelemeleri ve hukuk tartışmaları, analizler, eleştiriler gibi farklı içerikteki yazılara Yayın Kurulunun kararı ile yer verilecektir.

13. Dergimizde yayımlanacak olan bilimsel çalışmaların tercihen güncel hukuki gelişmelere ilişkin olmasını beklemekle birlikte gönderilen çalışmaların yayımlanıp yayımlanmayacağına ilişkin değerlendirme, bilimsel çalışmanın akademik yazım ve etik kurallarına uygunluğu yönünden yapılacaktır.

14. Dergimizin kültür-sanat bölümünde yayımlanmak üzere gönderilen çalışmaların değerlendirilmesi, gönderilen çalışmada kullanılan dil ve üslup, çalışmanın özgünlüğü ile akıcılığı kıstaslarından hareketle yapılacaktır.

15. Dergimizde yayınlanacak eserler konusunda herhangi bir içerik sınırlaması bulunmamakla birlikte kullanılan ifadeler etik kurallar çerçevesinde değerlendirilecektir.

16. Eserlerde işlenen konular hukuki perspektifte ele alınmalıdır.

17. Eserlerde kullanılan dil yalın ve anlaşılır nitelikte olmalıdır.

18.Tartışmalı konular üzerinde durulmalı, yeterli donanımda araştırma yapılıp gerekli analizlere yer verilmelidir.

 

                                                                                                                       

                                                                       

25.04.2024
AV. ELİF TURNACI ÇAVUŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.