(Yalova Gazetesi) Baroda Devir Teslim

"Baro'da Devir Teslim Yapıldı."

Yalova Gazetesi     23 Ekim Cumartesi günü Yalova Adliye Sarayı’nda yapılan Baro Başkanlığı seçimi sonucu aldığı 94 oy sonucunda başkanlık seçimini kazanan Avukat Cevdet Bekler Yalova Barosu’nda yapılan devir teslim töreni ile başkanlık koltuğuna oturdu.

Devir töreninde konuşma yapan ve Baro Başkanlığı görevini üç dönem üst üste sürdüren eski başkan Avukat Cemal İnci,” Yalova Barosu olarak hep gelişim gösterdik. Üyelerimizin istek ve dileklerini göz ardı etmedik ve eleştirilerimizi hep yapıcı olarak aldık. Geçtiğimiz günlerde seçimimizi yaptık ve seçim sonrasında genç ve dinamik arkadaşımız Cevdet Bekler Baromuzun yeni başkanı oldu.

Bu seçimlerde Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdik. Tek adayla seçimi yaptık. İnşallah bu seçim Türkiye içinde örnek olur. İnanıyorum ki bundan sonrada yeni yönetimimiz inançlı, düzenli ve çalışkanlıklarını sürdürürler ve Yalova Barosu’nu daha da geliştirirler. İlk başkan olduğum da Yalova Barosu’nun 72 avukatı vardı. Bunlardan 30 tanesinin emekliliği gelmişti. Şuan da ise 116 üyemiz var ve üye sayımız artmaya devam ediyor ve hepsi de genç bilgili insanlardan oluşuyor. Yeni Baro başkanımız çok düzgün ve deneyimli bir isim. Benim başkanlık yaptığım dönemlerde hep yanımda oldu ve emek sarf etti. Onu kardeşim gibi gördüm. Ona bana verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah onun döneminde Yalova Barosu Barolar Birliği’nin en gözde Barosu olur. Cevdet Bekler kardeşime görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmasının ardından eski Baro Başkanı Avukat Cemal İnci, yeni Baro Başkanı Cevdet Bekler’e teşekkür çiçeği verdi.   Yeni Baro Başkanı Cevdet Bekler, eski Baro Başkanı Avukat Cemal İnci’ye teşekkür ederken görev yaptığı dönemde harcadığı emekler karşılığında Yalova Barosu adına teşekkür plaketi verdi.   Yalova Barosu’nu en iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını dile getiren Yeni Baro Başkanı Cevdet Bekler,” Emeklerinden dolayı ağabeyim olan eski Baro Başkanı Avukat Cemal İnci’ye teşekkür ediyorum. Onun döneminde çok ciddi çalışmalara imza attık. Şimdi bayrağı devraldık ve onun da katkılarıyla Yalova Barosu olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Barolar Birliği’nde Yalova Barosu ismini daha da ön planda tutmaya çalışacağız” dedi.

Yalova Barosu’nu yeni Baro Başkanı Cevdet Bekler olurken yönetim kurulu’nda ise Ahmet Engin Bilgiç, Murat Sarısoy, Billur Demirhan, Yasemin Pasin, Özlem Salın Özay, Özlem Akbaş, Ünal Özgen, Fatih Büyükturan yer aldı.