Özdemir Özok Vefatı

Kanser tedavisi gördüğü ABD'de hayatını kaybeden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, bakanlar, milletvekilleri, yargının zirvesi, sendika başkanları ,meslektaşları ve sevenlerinin katıldığı törenle Ankara'da toprağa verildi.

Kanser tedavisi gördüğü Amerika'da vefat eden TBB Başkanı avukat Özdemir Özok için Barolar Birliğinde tören düzenlendi. Törende, Özok’un eşi Neşe Özok, kızları Ayşe Özok ve Ayça Özok Ener, TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler ile TBB Yönetim Kurulu üyeleri taziyeleri kabul etti.

Törene, Özok'un eşi Neşe Özok, kızları Ayşe Özok ve Ayça Özok Ener, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Hilmi Bengi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile çok sayıda milletvekili, baro başkanları ve avukatlar katıldı.

Özok'un Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine avukat cübbesi konuldu. Törene katılanlar, Özok'un tabutunun başında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Özok'un özgeçmişi okundu.

1970 yılında Hukuk Fakültesine giren Özok'un, üstlendiği çeşitli görevler anlatıldı. Bir dönem de Basın-İlan Kurumu Genel Kurul üyeliği yapan Özok'un 2001 yılında hastalandığı, 2009 yılında hastalığının tekrarladığı ve 24 Nisan'da da hayatını kaybettiği anımsatıldı.

''CANIM BABAM...''

Törende konuşan Özok'un avukat kızı Ayça Özok Ener, konuşmasına ''Canım babam senin için en zor görevi ifa etmek için toplandık'' diye başladı. Özdemir Özok'un laik, demokrat ve aydın kişiliğinden herkesin memnuniyetle söz ettiğini ifade eden Ayça Özok Ener, babalarının kendilerine bıraktığı en büyük mirasın ''maneviyat, iyilik ve samimi dostluklar'' olduğunu söyledi.

Ailesi ve sevenleri olarak Özok'un mirasına sahip çıkacaklarını kaydeden Ayça Özok Ener, ''O birleştirici olmamızı isterdi. Birleştirici olalım, rica ediyorum, buna dikkat edelim'' diye konuştu.

TÜRKİYE SEVDALISI, YURTSEVER, HUKUK AŞIĞI, DEMOKRASİ ASKERİ

Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar da Özok Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, sevgisi ve acısının sevenlerini buluşturduğunu kaydetti. Özok'un demokrasi için mücadele ederek kendisini yargı bağımsızlığına adadığını ve Türkiye'ye büyük hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Coşar, ''Türkiye sevdalısı, yurtsever, hukuk aşığı, demokrasi askeri, Atatürk sevdalısı, insan hakları savunucusu ve kendisini hukukun üstünlüğüne adamış bir hukuk adamını kaybettik'' dedi.