Vasi Ve Kayyım Olarak Görev Alacak Meslektaşlarımızın Dikkatine

YALOVA ADLİYESİNDEKİ MAHKEMELERDE ÜCRET KARŞILIĞI ( TMK 457-458 Md.)
VASİ VE KAYYIM OLARAK GÖREV ALMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE;

Mahkemelerden gelen vasi ve kayyım olarak atama talepleri için Baromuz tarafından güncel liste oluşturulacaktır.
Vasi veya kayyım olarak görev almak isteyen meslektaşlarımızın 04.10.2013 tarihi mesai bitimine kadar Yalova Barosu Başkanlığına yazılı olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Vasilik veya kayyımlık nedeni ile yapılacak olan ödemeler Türk Medeni Kanunu'nun vasinin ücreti başlıklı 457. maddesi ve 458. maddesi hükmüne göre vasi ve kayyım ücret talep edebilir.
Vasi ve kayyım olarak görev almak isteyen meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur.

YALOVA BARO BAŞKANLIĞI

VASİNİN ÜCRETİ
Madde 457." Vasi , vesayet altındaki kişinin malvarlığından , olanak bulunmadığı tardirde Hazineden karşılanmak üzere kendisine bir ücret verilmesini isteyebilir. Ödenecek ücret yönetimin gerektirdiği emek ve yönetilen malvarlığının geliri göz önünde tutulmak suretiyle her hesap dönemi için vesayet makamı tarafından belirlenir."

Madde 458. Bir kimseye kayyım atanması onun fiil ehliyetini etkilemez . Yasal danışmanlığa ilişkin hükümler saklıdır.
Kayyım görev süresi ve ücreti vesayet makamı tarafından belirlenir.