8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2013

BASINA VE KAMUOYUNA

Anayasamızla da güvence altına alındığı gibi cinsiyet ayrımcılığının sonlandırılması bu çerçevede eşit işe eşit ücret ,eğitimde fırsat eşitliği, sağlığa erişim, sosyal ve siyasal hayatta kadınların önlerine konulan fiili engellerin kaldırılması temel insan haklarının gereğidir.Ülkemizde her gün işlenen kadın cinayetleri kadınlarımızın en temel insan hakkı olan yaşam hakkının dahi korunamadığı gerçeğini yüzümüze çarpmaktadır.Ülkemizde her gün 5-7 kadın evlerinde çocuklarının gözü önünde,sokak ortasında kamusal alanlarda hepimizin gözleri önünde öldürülmektedir.Öldürülen kadınların büyük çoğunluğunun defalarca polise gitmiş, savcılığa üst üste dilekçe vermiş olmaları durumun vahametini ortaya koymaktadır.Vatandaşının can güvenliğini sağlamak devletin asli görevidir.

Ülkemizin de tarafı olduğu Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Kaldırılmasına ilişkin Sözleşme ( CEDAW ) hükümleri uyarınca devlet , kadına yönelik şiddette etken olan gelenek,görenek, kültürel yapıların değiştirilmesini gerçekleştirmekle yükümlüdür..

Hukukun üstünlüğünü ve İNSAN HAKLARINI savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmakla görevli meslek örgütü olarak ; KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN VE AYRIMCILIĞIN SON BULDUĞU, HUKUKİ GÜVENLİK İÇİNDE EŞİT BİREYLERDEN OLUŞAN BİR TOPLUMDA YAŞAMAK DİLEĞİYLE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ.

YALOVA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

Av. Cevdet BEKLER