Avukatlara Özel Kredi

"İLK BANKAM-İLK İŞİM" KOBİ KREDİSİ TANITIM BROŞÜRÜ

Ülkemizdeki ticari ve sanayi faaliyetin önemli bir kısmını oluşturan Mikro ve Küçük Ölçekli KOBİ'lerin (yılsonu net satışları 2 milyon Euro'nun altında olan firmalar) finansmana erişiminde ilave bir teminat sıkıntısı çekmeden faaliyetlerinin uygun maliyetler ile finanse edilmesi için AVRUPA YATIRIM BANKASI (AYF) ile Bankamız arasında protokol imzalanmıştır. Başta kadın girişimciler olmak üzere teminat ihtiyacı içinde bulunan ve başlangıç sermayesine ihtiyaç duyan yeni kurulmuş girişimci ve esnafın desteklenmesi, işlerinin geliştirilerek daha fazla gelir elde etmeleri, finansal sektörün sınırlarının genişletilmesi, bu sektörün dışında kalan grupların ekonomik faaliyetlere aktif olarak katılımının sağlanması ve bu kapsamda sunulan teminat desteği ve faiz oranı avantajlarından faydalanmaları hedeflenmektedir.
   Çalışan sayısı 10 kişiden az, yıl sonu net satışları 2 milyon Euro'dan az, faaileyet süresi en fazla 5 yıl, Bankamız mevzuatına göre Bankamızca kredi kullandırılmasına engel durumu bulunmayan, Avukatlar (Özel Hukuk Büroları), Doktorlar (Hastanede çalışanlar hariç, Özel işyeri olanlar), Diş Hekimleri, Diş Protezcileri, Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler, Yeminli Müşavirler, Eczacılar, peyzaj mimarları, Veteriner Poliklinikler faydalanabilecektir.
   Maksimum Kredi tutarı 50.000 TL olup AYF tarafından teminat desteği sağlanacak, Bankamız da cari faizden; bayan girişimcilere %30, diğer girişimcilere %20 indirim sağlayacaktır. Gerçek kişi işletmelerden ilave teminat istenmeyecektir. Tüzel kişi işletmelerden ise firma ortaklarının kefaleti yeterli görülecektir. Kredi vadesi işletme kredilerinde 6 ayı anapara ödemesiz 36 aya kadar, yatırım kredileri 1 yıl anapara ödemesiz 60 aya kadar kullandırılabilecektir. Kadın girişimcilerde işletme kredilerinde ana para ödemesiz süre 1 yıl, yatırım kredilerinde ise 2 yıl olarak uygulanabilecektir.
   Başvurular Yalova Şubesince alınacaktır.
   TCZB Yalova Şubesi