Hukuk Fakültesi Seminer

Yalova Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği Genç Hukukçular Kulübü tarafından organize edilen Yalova Hukuk Fakültesi Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen konferansa Baro Başkanımız Avukat Cevdet Bekler ve Baro Başkan Yardımcımız Avukat Yasemin Pasin katıldı.

YÜSEM Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Baro Başkanımız Av. Cevdet Bekler ve Baro Başkan Yardımcımız Av. Yasemin Pasin, avukatlık mesleği hakkında üniversite öğrencilerini bilgilendirdiler. Öğrencilere kendi üniversite hayatı hakkında bilgi veren Av. Cevdet Bekler, Şu an Yalova Üniversitesi öğrencilerini bu şekilde ders görüp seminerler düzenliyor olabilmesini şans olarak değerlendiriyorum dedi. Bir dönem savcılık yaptıktan sonra 1994 yılından bu yana avukatlık mesleğini icra ediyorum. Son derece zor bir meslek olan avukatlığın güzel yanı ise bir insanın hakkını aramasına yardımcı olmanın verdiği keyiftir. Bir insan hukuksal anlamda yardımcı olduğumuzda çok mutlu oluyoruz. Avukatlık mesleği tüm zorluklara rağmen güzeldir.”dedi. Başkan Yardımcımız Av. Yasemin Pasin, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. "4 yılın sonunda hukuk fakültesinden mezun olunduğunda her meslekte olduğu gibi avukatlık mesleğindede başarılı olmanın temeli mesleğinizi sevmektir." dedi. Pasin,“Hukuk Fakültelerinin niteliği arttırılmalı”  her yerde hukuka ihtiyaç duyacağımızı söyleyerek, “Hukuk hayatımızın her yerinde vardır. Bu konferansın düzenlenmesi bile bir hukuk çerçevesi içerisinde gerçekleşir. Bekler, Bir üniversite de Hukuk Fakültesi açmak çok kolaydır. Bir masa sandalye, tahta, 10 adet sıra ve il dışından hoca tutarak Hukuk Fakültesi’ni açabilirsiniz. Ama niteliksiz hukuk fakültesi demek niteliksiz hukukçular, avukatlar demektir. Bu yüzden Hukuk Fakültelerinin niteliği, kalitesi arttırılmalıdır. Kötü doktor insanı canında eder ise kötü avukat insanı hem canından hem malından eder. Başkan Yardımcımız Pasin, “Hukuk, mesleki manada çok geniş bir yelpazeye sesleniyor. İyi hukukçular her yerde kendine iş bulabilir. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin kendilerini iyi yetiştirmesi gerekir. Sadece hukuk kitaplarına bağlı kalmayın. Okumak çok önemlidir. Tarih kitabı olabilir, roman olabilir fark etmez yeter ki okuyun. Derslerden iyi not alıyorsanız bu sizin iyi bir hukukçu olacağınız anlamına gelmez.”diyerek avukatlık mesleği hakkında bilgi verdi.

Fotoğrafları Görüntülemek İçin Tıklayınız...