8 Mart 2012 Kadınlar Günü

Baromuzunda düzenleyicilerinden olduğu Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutluyoruz” adlı program Sayın Vali Esengül Civeleğin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başlayıp Baro Başkanı Avukat Cevdet Bekler, YTSO Başkanı Celal Özel, Rektör Prof. Eruslu, Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova Millet Vekili Temel Coşkun’un Dünya Kadınlar Günü üzerine kutlama mesajlarını içeren video gösterimi ile devam etti.

Panel Moderatörü Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, panelistler “T.C. Medeni Kanunu’nda Kadın” başlıklı sunumuyla, Baro Başkan Yardımcımız Avukat Yasemin Pasin, “Kadın ve Girişimcilik” başlıklı sunumuyla Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’ndan İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nilgün Meriç, “Kadın İşbirliği ile Şirket Kurulması Örneği” başlıklı sunumuyla Özel İlgi A.Ş. Müdürü ve Soroptimist Derneği Başkanı Serpil Özbağcı, “İşimi Nasıl Kurdum?” başlıklı sunumuyla Melek Kitabevi Sahibi Gülden Dönmez, “Kadının Sosyal Hayata Aktif Katılımı: Gönüllülük” başlıklı sunumuyla Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Eda Balkaş Erdoğan, “Sivil Toplum Kuruluşları ve Kadın Bakış Açısı” başlıklı sunumuyla Yalova Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mukadder Silahtaroğlu idi.

Baro Başkan Yardımcımız Av.Yasemin Pasin; evlenme yaşı, evlenme yaşının altında evlenme ve ilgili saptamalarda bulunarak, Medeni Kanun’un evlilik birliği içinde ve boşanmadan sonra kadının hak ve yükümlülükleri anlattı. Baromuz tarafından hazırlanan ve programda dağıtılan kitapçık ve broşür hakkında da bilgi verdi.”8 Mart Kadınlar Günü Özel: 100 Soru, 100 Cevap” adlı kitapçık ve “Sessiz Kalmayın.Aile İçi Şiddete Katlanmayın” başlıklı broşürlerimiz dağıtıldı.

Yalova Baromuz ile birlikte etkinliğe katılanlar listesi şöyledir ;

Yalova Valiliği

Yalova Belediyesi

Yalova Üniversitesi

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası(YTSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu

Yalova Soroptimist Derneği

Yalova Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Yardım Sevenler Derneği

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi

Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği katkı vermiştir.

Fotoğrafları Görüntülemek İçin Tıklayınız...