Yalova Barosu Bülteni 1. Sayı Önsözü

Değerli Meslektaşlarım;

Yalova Barosu, aramıza yeni katılan meslektaşlarımızla birlikte her geçen gün büyümektedir. Baromuz, genç ve dinamik yapısıyla, Yalova gibi küçük bir il de büyük işler başarmakta, TBB bünyesinde de hakkettiği saygıyı görmektedir.

Yalova`nın sosyal yaşamında önemli bir konuma sahip olan baromuzun etkinliği de artarak devam etmektedir. Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile iş birliği içerisinde hukuk bilincinin gelişmesine katkı yapmaya çalışmaktayız.

Hukukun üstünlüğü anlayışının egemen kılınması için hepimize sorumluluk düşmektedir. Ülkemizde yaşanan siyasal ve sosyal olaylar karşısında, biz hukukun tarafında olmaya mecburuz. Bu bizim tercihimiz değil, görevimizdir.

Sosyal ve ekonomik nedenlerle yargının iş yükü her geçen gün artmaktadır. Artan iş yükü karşısında yetersiz personel sayısı, yargıyı işlemez hale getirmektedir. Yargının hızlandırılması için, adil yargı göz ardı edilmemelidir. Yargı da reform yapılması gerekirken, maalesef röformla(yeniden biçimlendirme) yetinilmektedir. 1982 Anayasa`sı vadesini doldurmuş, ancak yeni anayasa konusunda henüz bir uzlaşma sağlanamamıştır. Özel Yetkili Mahkemeler, uzun tutukluluk süreleri, adil yargılanma hakkı, ifade özgürlüğü gibi bir çok konu halen sorun teşkil etmektedir.

Barolar, sosyal sorumluluklarının yanında, meslektaşlarının sorunlarına çözüm üretmek ve meslektaşlarımız arasında kaynaşmayı sağlamaktır.

Yalova Barosu, geçmiş dönemlerde dergi ve bülten çıkarma denemeleri yapılmış, birkaç sayı sonarsında maalesef sürdürülememiştir. İlk sayıların heyecanı ve azmi devam eden sayılarda kaybolmuştur. Baronun yazılı yayınlarını sürekli ve kalıcı kılmak için siz değerli meslektaşlarımızın desteği ve katkısı gerekmektedir. Söz uçar yazı kalır deyişi hatırdan çıkarılmamalıdır. Yazılı yayınlar, meslektaşlarımızı bilgilendirmenin yanında sosyal ve siyasal olaylar karşısında ki duruşumuzun tarihe bırakılan belgeleridir.

Yalova Barosu olarak bir kez daha yazılı yayın çıkarma gayreti içerisindeyiz. Başta yayın komisyonumuz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Baro Bültenimizin, siz değerli meslektaşlarımızın desteği ve katkısıyla sürekli ve kalıcı olmasını dilerim. Saygılarımla.

Yalova Barosu Başkanı
Av.Cevdet BEKLER