İnsan İlişkileri ve Profesyonellik konulu eğitim çalışması

Eğitim Adı : İnsan İlişkileri ve Profesyonellik

Geliştirdiği Yetkinlikler : Bireysel farkındalık, iletişim, işbirliği geliştirme, profesyonel olma

Amaç : Özellikle stres, çatışma gibi zor şartlarda yaşanan ilişkilerde baş gösteren motivasyon düşüklüğü, sorumluluk bilinci eksikliği, yılgınlık belirtileri işin verimliliği ve etkinliği açısından ciddi sıkıntılar yaşatır. İletişim sorunları yaşanır, sadakat düşer ve mutsuz çalışanın yaşattığı kaçınılmaz iş sonuçlarıyla karşılaşılır.

Hayatta ve ayakta kalmanın kurumlar açısından olduğu kadar bireyler açısından da ne denli önemli olduğu bilinir ama eyleme geçilmez. Öğrenilmiş çaresizlikle asilik, umutsuzluk, heves ve hayal kırıklılığı silsilesi yaşanır.

Sadece iş değil, tüm hayatta bunlardan sıyrılmanın ve dimdik ayakta kalmanın kişinin kendisiyle başladığının anlatılacağı eğitimde, insan ilişkileri ve insani değerlerin farkındalığı, duygu atamaları, empati, beden dili ve aktarılacak tüm mesajların aslında profesyonel olmanın gerekleri olduğu görülecek.

Eğitimin sonunda; katılımcıların sadece iş değil, özel hayatındaki bakış açılarının değişmesi sağlanarak, daha iyi bir yaşam elde etmek için profesyonel olmanın ve profesyonel kalmanın zorunluluğunun ve bunların sadece kişinin elinde olduğunun farkına varılacak.

Eğitim, katılımcı grubun ihtiyaç, eğitim düzeyi ve çalışma koşulları göz önünde bulundurularak katılımcılara uygun şekilde düzenlenecek ve aktarılacaktır.

İçerik :

Profesyonellik Tanımına Farklı Bakış Açısı

* Kişilerin kendi yaklaşım tarzları, insan ilişkilerinde takındıkları tutumlar ve elde ettikleri sonuç

* Yaşam sonuçlarında kişinin kendi payları ve ne ölçüde olduğunun bilinci

* Sorunlar doğaldır, onu problem haline getirenin bizim yaklaşımlarımızdır

* İnsanların iletişimdeki temel ihtiyaçları

*Tutum ve davranışlarımızda meydana gelecek değişikliklerin diğer insanlar üzerinde yaratacağı olumlu etkileri

* Daha önceden meydana gelen tatsız olayların olumsuz etkilerini asgariye indirmeye çalışmak

Beden Dili ve İletişim

* Profesyonel Olmanın Kariyer Gelişimindeki Rolü

Değişen Ve Gelişen Profesyonel Hayatta, Ayakta Kalmanın Az Seçilen Yolları

* Eğitimde, bol uygulamalı, film gösterimli, fotoğraflı sunumla anlatılacak yaşanmış hikayeler ve interaktif katılım metodu kullanılacaktır.

DEĞERLENDİRME

* Kalbimize ve Beynimize Ne Aldık?

* Duygu ve Düşünce Boyutunda Neler Yaşadık?

*Öğrenilenlerin Hayatımıza ve İş Yaşamına Ne Oranda Taşınabileceğinin Sorgulanması

Eğitim Danışmanı : Selnur Gülek