Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulaması İlş. Baro Başkanları Toplantısı

Türkiye’de Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuğun etkin bir şekilde uygulanması ve Türkiye için uygun bir modelin geliştirilmesi amacıyla T.C. Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından düzenlenen istişare toplantıları 31 Ekim 2011, 02 Kasım 2011, 03 Kasım 2011 tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevinde yapıldı.

Toplantılara T.C.Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ayhan Tosun, Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kerkez, Daire Başkanı Veysel Bektaş, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye temsilcileri Leyla Şen, Seher Alacalı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar ve Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Baro Başkanları katılmıştır.

Toplantılarda dünyadaki arabuluculuk uygulamalarına ilişkin bilgilendirmenin yanı sıra Türk Hukuk Sistemi bağlamında iyi işleyecek bir arabuluculuk modelinin tesis edilmesine yönelik Baro Başkanları ile Baro temsilcileri fikir, öneri ve eleştirilerini ifade ettiler.

Fotoğrafları Görüntülemek İçin Tıklayınız...

Arabuluculuk yasa tasarısı metni için tıklayınız...

Türkiye Barolar Birliği'nin konu ile ilgili daha önceki duyurusunu görüntülemek için tıklayınız...