2011 Cumhuriyet Bayramı Basın Açıklamsı

Çağdaş ve uygar bir ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir.

Cumhuriyetimizin demokratik rejim ile birlikte daha güçlü olabilmesi için hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerinin, kadınn - erkek eşitliğine ve nihayet eksiksiz demokrasiye daha fazla ihtiyaç vardır. Bizim için Demokrasi ve Cumhuriyet her ikisi birlikte iken anlam ifade eden kavramlardır. Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadelede dünyaya örnek olan Türk Milleti, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmış olup bu bilinç ile hareket etme zorunluluğumuz bize Cumhuriyeti emanet olarak bırakanlara karşı borcumuzdur. Ancak son zamanlarda meydana gelen terör olaylarındaki önemli orandaki artış, her geçen gün şehit sayımızın artması bu önemli günde dahi içimizi sızlatmaktadır.

Vatanımızın birliğine, bağımsızlığına göz dikenlerin Anadolu tarihini iyi analiz etmeleri gerekmektedir. Zor zamanlar geçirdiğimiz şu günlerde birlik ve beraberlik içerisinde bu günleri atlatacağımız inancıyla halkımıza olan güvenimiz tam ve sonsuzdur.

Cumhuriyet, Türk Milleti için vazgeçilmez bir değerdir.

Büyük mücadeleler sonucu emperyalizme karşı kazandığımız ve milletimizin karakterine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet’i kuran, yaşatan ve yaşatacak olanlara Yalova Barosu olarak şükran duygularımızı sunuyoruz.

YALOVA BAROSU