Yalova Barosu Karadeniz Ülkeleri Barolar Birliği Genel Kuruluna katıldı

Yalova Barosu Karadeniz Ülkeleri Barolar Birliği Genel Kuruluna katıldı. Baromuzu temsilen Baro Başkanımız Av. Cevdet Bekler, TBB delegesi ve önceki Baro Başkanı Av. Cemal İnci ile önceki başkanlarımız Av. Ali Güler, Av. İhsan Yıldız, Av. Mustafa Kalender ve Baro Saymanı Av. Ünal Özgen katıldı. Baromuzun da üyesi bulunduğu 11 ülkeden 16 Baronun üyesi olduğu Karadeniz Ülkeleri Barolar Birliği (BCBA) Genel Kurulu 16 Temmuz 2011 tarihinde Ankara Barosunun ev sahipliğinde yapıldı. Karadeniz Ülkeleri Barolar Birliği Başkanlığı’na Ankara Barosu Başkanı Av. Metin FEYZİOĞLU seçildi. Genel kurulda yapılan seçimde Feyzioğlu oy birliğiyle BCBA Başkanlığına seçilirken, Sofya Barosu’ndan Natalia Liubenova Tzenova Başkan Yardımcılığına, Bükreş Barosu’ndan Mihai Tanasescu Genel Sekreterliğe seçildi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği anlaşması kapsamında barolar arası bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan BCBA’nın 15’nci Genel Kurulunun açılış konuşmasında Fevzioğlu hukukun yerelliğini artık evrensel ilkelere bıraktığını, insan hakları, demokrasi, özgürlük gibi evrensel kavramların geliştirilmesinde BCBA’nın bölgesel önemine vurgu yaptı.

Fotoğrafları görüntülemek için tıklayınız...