KINAMA

10 Ekim 2017 tüm hukuk camiasını derinden yaralayan bir gün .
   Hukuk ve adalet çatısı altında birlikte mücadele verdiğimiz genç savcımız Korkuteli Cumhuriyet savcısı Kadir Küçüköner silahlı saldırı neticesi ağır yaralandı ve maalesef Kocaeli Barosu avukatlarından değerli bir meslektaşımız avukat Mehmet Samim Geredeli yine bir silahlı saldırı neticesi hayatını kaybetti.
Atinalı ünlü düşünür ve şair Euripides yasaların ortaya çıkışını '' İnsanlar yasaları adaletin işlemesi ve şiddetin onun kölesi olması için oluşturdu. '' şeklinde ifade etmiştir, ama maalesef yasaların uygulanmasını ,adaletin işlemesini kendisine görev ve meslek edinmiş iki insan yasalara ve adalete inanmayan şiddetin kölesi haline gelmiş kişi ve anlayış neticesinde yaralandı ,katledildi.
Sebebi ,amacı ,geldiği yer ve hedefi ne olursa olsun şiddet,insanın yaşam hakkına tecavüz asla tasvip edilebilecek bir yöntem değildir.Öncelikle bu yönüyle yaşanan her iki olay da son derece vahim ve üzücüdür.Bu saldırların diğer acı boyutu ise hukuk ,adalet gibi toplumun can damarı , devletin ana direği,olmazsa olmazı olan değerleri, meslek olarak ifa eden, adaletin fiilen tecelli etttiği yargı erkinin ayaklarından , iddia ve savunma makamlarını temsil eden iki hukukçu meslektaşımızın ,kişiliklerini bir kenara bırakalım, yalnızca Savcı ve Avukat sıfatları sebebiyle dahi el uzatmaktan ,dil uzatmaktan çekinilecek saygınlığı hak etmelerine rağmen, mesleklerini ifa ettikleri makamlarında bu çirkin saldırılara hedef olmalarıdır.
   Bir Latin atasözü şöyle der '' Dünyanın yıkılmaması için bırak adalet yerini bulsun. Dünya yıkılsa da bırak adalet yerini bulsun'' adalet her dinde her inançta kutsal bir kavramdır. Adalet kavramı yok olmaya başlarsa onun yerini tiranlık alır,güçlünün güçsüze zulmü alır.devletlerin düzeni ve varlıklarını sürdürebilmeleri, halklarının adalete olan inanç,güven ve saygılarına bağlıdır.Adalete inanmak demek ,adalete ve dolayısıyla adaleti uygulayanlara da saygı duymak demektir. İşte bu yüzden son günlerde sıklıkla duyduğumuz hukuk camiasına yönelen bu şiddet olayları, adalete inanan ,bu inançlarını görev ve meslek edinmiş olan biz hukukçuları kat ve kat fazla yaralamaktadır.
Hukukçular olarak beklentimiz toplumsal bir ayrıcalık ya da imtiyaz değildir. Bizler yargı erkinin üç bağımsız ayağı, Hakimler,Savcılar ve Avukat lar olarak yöneten ile yönetilen arasındaki dengeyi sağlama vazifemiz gereği toplumun her katmanındaki bireylerle zaten iç içe ve aynı seviyedeyiz .Beklentimiz her medeni toplumda olması gerektiği gibi adalete olan güven ve saygının,dolayısıyla hukuğa ve hukukçuya saygının toplumun her seviyesinde özümsenmesi ve kabul görmesidir.
   10 Ekim 2017 günlerden salı ülkemiz ve camiamız için kara bir gün ,yaşanan her iki saldırı olayını şiddetle kınıyor ,bir daha böyle acı olayları yaşamamak umuduyla değerli savcımıza acil şifalar yine değerli avukat meslektaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Yalova Barosu Yönetin Kurulu Adına
                                                                     Av. Hakan GERGEROĞLU